Sjonglering

Bøker om sjonglering:

Sjonglering er den hobby som har engasjert meg mest av alle hobbyer. Når man først finner nøkkelen til denne kunsten, er det fort gjort å bli "hekta" på det, mange sjonglører vil nok støtte meg i det utsagnet. Sjonglering er en eldgammel kunst. De tidligste dokumentasjonene er fra Egypt, ca 1900-1700 år f.kr. Bilder og beskrivelser er blitt funnet i pyramidene... Fortsatt er det stadig mange som forelsker seg i denne aktiviteten.


En grunnleggende
kaskade ser
omtrent slik ut

Jeg startet for en god del år siden. Da jeg først fant ut hvordan man sjonglerer var det gjort. Sammen med en kamerat sjonglerte vi oss bort fra det meste annet, som skole og arbeid....  En dag pakket vi og forlot hjemmet for å bli gateartister i bl.a. København. Der ble vi aldri rike på penger, men erfaringene gjorde oss til konger!!
Tilbake i hjembyen igjen, ble sjonglering en rutine med ukentlige møter i vår lokjale sjongleringsklubb; NISS (Nei vi skal Ikke begyne på Sirkus
Sjongleringsklubb). Denne sjongleringsgruppa har hatt en rekke jobber og oppdrag der vi har spredt masse glede! :D

Nå er det Flaks som er den største sjonglørgruppa i landet. Med avdelinger i Stavanger, Oslo, Bergen og Kristiansand, er det mulig å hyre en gjeng gøglere til ulike anledninger på enhver kant av landet. Det er i hvertfall mulig å spør om det lar seg gjøre. Kontakt med flaks kan du skaffe deg via Flaks sin hjemmeside.

I tillegg til å opptre rundt om i landet, arrangerer Flaks hvert år norges eneste regelmessige sjongleringsfestival, Bestkystfestivalen. Den holdes en gan i august, ved tou Scene i Stavanger. Opplysninger om Bestkystfestivalen kan du også finne på flaks sin hjemmeside. DVD fra årets siste festival kan du skaffe deg på www.brukogkast.no